IANOS

  • ΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 18:00 - 21:00
  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Αριστοτέλους 7

Η Κατερίνα Παπαποστόλου παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της Το Δώρο, εκδόσεις Welldone. Την παρουσίαση συντονίζει ο Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος-συγγραφέας. Προλογίζει η Έφη Καραγιάννη, δημοσιογράφος-Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Διώνη & Κατερίνα Παπαποστόλου συγγραφείς του βιβλίου, Δημοσθένης Μουμιάδης συμπεριφοριστής- εκπαιδευτής σκύλων, Ευδοκία Νικολαΐδου ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, Βασίλης Γουλιέλμος εκδότης, Δημήτρης Πυρινός, Δρ Ιστορίας, Διευθυντής Σχολικής Μονάδας, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ημαθίας, Γιώργος Ροδινός δικηγόρος, Αλεξάνδρα Λαπουρίδου Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ”, Κατερίνα Ρόκου, Ψυχολόγος- Ιδρύτρια του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας “Ιπποστήριξη”(www.ippostirixi.com). Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν: Μάκης Ρουσομάνης συγγραφέας, Μαριάννα Καλαϊτζή ραδιοφωνική παραγωγός- ηθοποιός. Την ιστορία ζωντανεύει η Μαριάννα Τάντου, ηθοποιός και Δημιουργός της Καλλιτεχνικής ομάδας YupiYaya (www.yupiyaya.gr).

“Βλέπω μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου”
Βιωματικές Δράσεις με τη Διώνη

Χορηγός Επικοινωνίας: Livemedia

Η Διώνη μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε και πετάχτηκε σαν σκουπίδι προκειμένου να πεθάνει αβοήθητη. Ποιο ήταν το λάθος της; Η Διώνη είναι σκυλί.
Ωστόσο η Κατερινα Παπαποστολου την έσωσε και σήμερα η Διώνη βρήκε τον τρόπο να διηγηθεί την οδυνηρή Οδύσσεια της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει ανθρώπους.
Η περιπέτεια της Διώνης έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα σε 50.000 μαθητές στην Ελλάδα μέσα από τις Ζω.Ε.Σ. και τώρα επέστρεψε και θέλησε να μοιραστεί την ιστορία της!

Ποια είναι η Διώνη; Πού πάει και πού μας πάει; Από το παλάτι των Ονείρων στο Δάσος των Ευχών και από κει στη μεγάλη πόλη. Ζωή σαν παραμύθι; Όχι! Ζωή αληθινή. Ζωή σαν δώρο. Ζωή που είναι δώρο. Δες μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου. Τι βλέπεις; Τι νιώθεις; Αυτή είναι η ζωή τους. Μη γελιέσαι. Κόλαση. Όμως, πώς είναι να ξαναστέκεσαι στα πόδια σου;
Μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και της καλοσύνης. Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και στους μικρούς ήρωες που στέκονται δίπλα τους ακλόνητοι, διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή. Μια αληθινή μαρτυρία για όσα πολέμησαν και κατέκτησαν αυτές οι δύο ψυχές, η Διώνη και η Κατερίνα.

Μια ιστορία δύναμης, της δύναμης που βρήκε η Διώνη να σηκώσει το κεφάλι και να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα της στέρησαν απάνθρωπα, ο αγώνας της να κερδίσει την αγάπη των ανθρώπων, την οποία βρήκε στη «νεράιδα» της, την Κατερίνα. Ένα μάθημα ζωής που η Κατερίνα θέλησε να μοιραστεί με όλους εμάς, για να πιστέψουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αν το θελήσουμε πραγματικά, μετατρέποντας το αρνητικό σε κάτι θετικό τόσο για μας όσο και γι’ αυτούς που βρίσκονται κοντά μας. Μπορούμε να είμαστε οδηγοί και πρωταγωνιστές στο ταξίδι της ζωής, κι όχι απλοί θεατές.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και σε όλους τους μεγάλους ήρωες που στέκονται δίπλα τους διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή και στην ευζωία. Ένα βιβλίο μάθημα ζωής για να πιστέψουμε όλοι μας πως μπορούμε όλα να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά. Ένα βιβλίο σύμβολο της μάχης του Καλού με το Κακό. Της Παιδείας με την Αμορφωσιά της ψυχής. Της Δύναμης να συνεχίζεις ότι κι αν γίνει, όσα κι αν είναι τα εμπόδια για να φτιάχνεις Παραδείσους. Ένα βιβλίο για τη Διώνη που δεν είναι πλέον μόνο ένας σκύλος. Είναι πια η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων. Ένα βιβλίο για τη ζωοφιλία στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμη στο “Δάσος των σκιών”. Για τη Διώνη, το σύμβολο της απελευθέρωσης των “μαγεμένων” ζώων που από τις Σκιές της εγκατάλειψης οδηγούνται στα χέρια μιας καλής νεράιδας για να πάρουν πίσω τη ζωή που τους αξίζει. Ένα βιβλίο για την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης, της θέλησης για ζωή, της χαράς του να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Ένα βιβλίο που σε οδηγεί να ακούσεις τον άλλον, να τον αφουγκραστείς και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τον τρόπο που επικοινωνεί, ώστε να ξεκλειδώσεις τον πραγματικό του εαυτό και μαζί να μπορέσετε να προχωρήσετε.

Ένα βιβλίο που μιλά για τις σχέσεις. Σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στα συναισθήματα. Σχέσεις που δεν βασίζονται σε μία καθημερινή επικοινωνία αλλά στην ανακάλυψη ενός καινούριου και μοναδικού τρόπου γνωριμίας και άδολης αγάπης. Ένα βιβλίο προτροπή στους ανθρώπους να εκτιμήσουν και να σεβαστούν τα ζώα σαν ξεχωριστές προσωπικότητες και όχι σαν κτήματά τους. Ένα βιβλίο για τα ζώα που διδάσκουν, για ένα βασίλειο που γκρεμίζεται, για έναν σκύλο που ήρθε να μοιράσει αγάπη και να εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία, για μια νέα εποχή που μόλις τώρα ξεκινά. Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στο Μεσαίωνα, σε παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει.

Με ένα κείμενο «γροθιά στο στομάχι» που χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια, να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να γίνεις σκύλος και να ταξιδέψεις μαζί του βλέποντας μέσα από τα μάτια του και νιώθοντας όπως εκείνος! Και μετά, όταν επιστρέψεις από αυτό το ταξίδι, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος!