Μετά από δύο χρόνια ασταμάτητης πορείας μέσα στα ελληνικά σχολεία και όχι μόνο, η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), με εμπνεύστρια την Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικό και εκπαιδεύτρια σκύλων, επεκτείνει τη δράση της και στην Κύπρο με στόχο οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων να παρακολουθήσουν το διαδραστικό και πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο….φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα γενιά που θα έχει φιλοζωική συνείδηση και κουλτούρα.

Η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2015, και ήταν, είναι και θα είναι αφιερωμένη στη Διώνη, τη σκυλίτσα που βρέθηκε ημιλιπόθυμη και μέσα σε μια λίμνη αίματος να αργοπεθαίνει απέναντι από το Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας το 2011. Και μάλιστα, όπως είχε σχολιάσει η Κατερίνα Παπαποστόλου, «σε μια μέρα διεξαγωγής σεμιναρίου εκπαιδευτικών, οι οποίοι έπιναν τον καφέ τους, λες και δεν έβλεπαν δίπλα τους ένα ζώο που εκλιπαρούσε για βοήθεια». Η Διώνη μετά τη σωματική και ψυχική της ανάρρωση, γυρίζει σήμερα όλα τα σχολεία και χώρους που υπάρχουν παιδιά και «μιλά» με τον τρόπο της για την άδολη αγάπη.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου ανάμεσα στη Διώνη, τον Πόθο και τον Άξελ

Η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» κατάφερε να ενημερώσει χιλιάδες νέα παιδιά μα και ενηλίκους, ενώ οι τρεις σκύλοι – μέλη της, η Διώνη, ο Άξελ και ο Πόθος, έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα πάνω από 40.000 μαθητές! Φέτος το καλοκαίρι η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» θα ξεκινήσει μια ακόμα σημαντική δράση στην Αθήνα για την οποία θα σας ενημερώσει σύντομα.

Τη δράση της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» Κύπρου θα ξεκινήσουν άμεσα η Άντρια Λαγού, θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, με επιστημονική δομή και τεράστια γνώση πάνω στην ψυχολογία των ζώων αλλά και απεριόριστη διάθεση να πάρει στα χέρια της το όραμα της Διώνης και να το πάει πολλά βήματα μπροστά, καθώς και οι Μαρία Χριστοφή, Παυλίνα Μιχαηλούδη, Ανδριάνα Μιχαήλ, Ελευθερία Κωνσταντίνου, Γιώργος Φυλακτού και Θεοδόσης Χαραλάμπους, που δρούνε χρόνια τώρα ακτιβιστικά στην Κύπρο, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο.

Άντρια Λαγού, Κατερίνα Παπαποστόλου, Βασίλης Γουλιέλμος
και Στέφανος Σεβέρης στο φεστιβάλ «All About Pets»

«Συνήθως σε κάθε ομάδα για πρώτη φορά το υλικό παραδίδει η Διώνη, οπότε τους υποσχέθηκα πως την επόμενη φορά θα τους επισκεφθώ, κρατώντας την από το χέρι! Όταν επιμένεις, όλα άλλωστε είναι δυνατά!» ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η Κατερίνα Παπαποστόλου, μια γυναίκα που είναι γνωστή για τις ευαισθησίες της μα και την πολυπραγμοσύνη της.

Η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση της Κατερίνας Παπαποστόλου και των εθελοντριών με ενεργό δράση στην Ελλάδα Κωνσταντίνας Ρίζου και Δήμητρας Μοδικού με τα μέλη της νεοσύστατης ομάδας στην Κύπρο έγινε στο φεστιβάλ για τα κατοικίδια «All About Pets» όπου έλαβαν μέρος οι «Ζω.Ε.Σ.», το οποίο διήρκησε από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου στην Λευκωσία.

Με αφορμή τη δημιουργία της ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» Κύπρου η Κατερίνα Παπαποστόλου ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων»: «Η δημιουργία μιας ακόμη ομάδας εκτός συνόρων αποδεικνύει πως η αγάπη που έχουμε για τα ζώα μονάχα ενώνει. Στην Κύπρο γνώρισα εκπληκτικούς ανθρώπους που προσφέρουν στα ζώα τόσα πολλά πέρα από μίση και αντιπάθειες που κυριαρχούν στη δική μας χώρα. Η Ομοσπονδία ‘Φωνή των Ζώων της Κύπρου’ μετέχοντας στο φεστιβάλ εκεί, κατάφερε να δώσει για υιοθεσία πολλά ζώα αλλά και να στηριχθεί οικονομικά από τους επισκέπτες και ήταν κάτι που με γέμισε με τόση χαρά, μιας που και στην Κύπρο τα εγκλήματα απέναντι στα ζώα δεν έχουν τελειωμό.

Όσα ευχαριστώ και αν πω στο www.alexandriamou.gr που για ακόμη μια φορά τύπωσε το υλικό της ομάδας εκεί δεν αρκούν! Πάντα δίπλα μου από την πρώτη στιγμή! Σαφέστατα, αν δεν είχα την πολύτιμη στήριξη του κ. Γουλιέλμου Βασίλη, διοργανωτή των πρωτοποριακών φεστιβάλ στην Ελλάδα και πλέον και στην Κύπρο, αλλά και εκδότη των δύο περιοδικών, των οποίων έχω αναλάβει την αρχισυνταξία, το ταξίδι αυτό στην Κύπρο θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Είναι τόσο σημαντικό σε εποχές τόσο δύσκολες για όλους, επιχειρηματίες να αντιλαμβάνονται την αξία του εθελοντισμού και να στηρίζουν με κάθε τρόπο κάθε καινοτόμα προσπάθεια αλλαγής του σημερινού κατεστημένου, όταν ταυτόχρονα φιμώνεται από πολλούς άλλους κάθε επαναστατική φωνή που τους υποχρεώνει να ξεβολεύονται από τα καθημερινά!

Και φυσικά στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» (www.istoriesadespoton.gr), χορηγό επικοινωνίας της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» και αρωγό πολύ σημαντικό αυτής της προσπάθειας, που καλύπτει πάντα μα πάντα κάθε μας νέα και όχι μόνο δράση».

Κατερίνα Παπαποστόλου

Γεννημένη με έμφυτη την αγάπη για τα ζώα, αυτός ήταν τελικά ο μαγικός κόσμος που ήθελα να ζήσω! Που πάντα τον αποτύπωνα με λέξεις στο χαρτί! Και σε όλες τις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις! Δασκάλα στα Χανιά, στην Αστυπάλαια και τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα χωριό του νομού Ημαθίας, Εκπαιδεύτρια πλέον σκύλων, Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» και Δημιουργός του αγαπημένου μου παιδιού, της ομάδας Ζω.Ε.Σ! Ακλόνητη πάντα στο στόχο μου, «αθεράπευτα ρομαντική σε καιρούς σκοτεινούς με συναισθήματα νεκρά» κρατώ από το χέρι τα τρία σκυλιά μου που χτυπηθήκαμε όλοι μαζί με τον εφιάλτη της κακοποίησής τους και τον νικήσαμε, χαράζω πάντα νέους δρόμους και παλεύω για το χτίσιμο από την αρχή ενός νέου ζωοφιλικού κατεστημένου. Οι εικόνες της κόλασης που λέγεται «αδέσποτη ζωή στους δρόμους και τα κυνοκομεία της Ελλάδας» και τα ουρλιαχτά «μωρών» που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στοιχειώνουν τον ύπνο μου χρόνια τώρα. Δε μένω όμως εκεί. Μαζεύω τα κομμάτια μου κάθε φορά και πάω. Παραμένω σταθερή στις εξαιρέσεις, γίνομαι η αλλαγή που θέλω σε αυτόν τον κόσμο να δω και ξέρω πως τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία τις ξεκίνησαν πάντα οι λίγοι που δε λύγισαν! Και γω ανήκω περήφανα σε αυτούς!

Όλες οι δημοσιεύσεις

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ